Voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’ met Bert Vos.
Voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’ met Bert Vos. Foto: Geert de Jong

Dodenherdenking, bevrijdingsdag en voorstelling

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Wat is er dit weekend te doen in Bodegraven-Reeuwijk? We lichten de leukste agendaberichten uit, zodat jij weet wat je niet wilt missen. Kijk op www.kijkopbr.nl/agenda voor de volledige agenda.

Ernst, Bobbie en de rest 

BODEGRAVEN - Ernst en Bobbie hebben vakantie, maar er gaat meteen van alles mis. Op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen. De voorstelling begint op 3 mei om 14.00 uur én om 16.00 uur. Een kaartje kost 21,50 euro, inclusief limonade en wat lekkers. Ga voor meer informatie en kaarten naar www.evertshuis.nl.  

House Cafe met Collin Sterling

BODEGRAVEN - DJ Collin Sterling draait vanaf 20.00 uur in De Zon de heerlijkste deuntjes waar jij je weekend heerlijk mee gaat beginnen! Gratis entree. 

4 mei herdenking Reeuwijk-Brug

REEUWIJK-BRUG- Om 19.30 uur begint de processie bij Kerkcentrum De Ark en deze eindigt bij het oorlogsmonument aan de Thorbeckelaan, met om 20.00 uur de twee minuten stilte. 

4 mei herdenking Bodegraven

BODEGRAVEN - Op zaterdag 4 mei vindt de dodenherdenking plaats bij het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is vrij. Ook bij het monument aan de Emmakade, de herinneringsplaquette voor Siem van Veen in het voormalig stationsgebouw en bij het 4 mei monument op het Raadhuisplein worden bloemen gelegd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.viermeiherdenkingbodegraven.nl.

Wie niet weg is wordt gezien

BODEGRAVEN - Aansluitend op dodenherdenking vindt in het Evertshuis de voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’ plaats, geschreven door de Joodse schrijfster Ida Vos. Bert is Ida’s zoon en vertelt samen met de musici van The Klezmer Society het oorlogsverhaal van zijn Joodse familie en zijn eigen verhaal als kind van Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is er ook heel veel mooie en vrolijke muziek, waardoor het verhaal een stuk lichter aanvoelt.” De voorstelling begint om 20.45 uur en toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op www.viermeiherdenkingbodegraven.nl.

4 mei herdenking Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Op 4 mei vindt dodenherdenking plaats op het plein voor het Wierickehuis. Vanaf 19.50 uur is er een overdenking. Daarna volgen twee minuten stilte en het signaal Taptoe, gedichten door schoolkinderen en het loslaten van duiven als symbool van de vrede. Na afloop is er koffie of thee.

Clinic sloeproeien

REEUWIJK-BRUG - Er is zaterdag 4 mei van 10.00 tot 15.00 uur ieder heel uur een clinic om kennis te maken met sloeproeien. Je gaat onder begeleiding van ervaren roeiers de plas op. Geef je voor 2 mei op via sloeproeien@elfhoeven.nl en geef aan op welk hele uur je mee wil varen.

Songs of Praise 

BODEGRAVEN - Zondagavond 5 mei is er weer Songs of Praise in de Lutherkerk aan de Noordstraat. Samenzang van christelijke liederen in verschillende muziekstijlen, van Johan de Heer tot Huub Oosterhuis en liederen van Sela en Taizé. De presentatie en begeleiding is in handen van de Bodegraafse musicus Gijsbert Kok. Aanvang 19.00 uur. 

F1 Café | GP MIAMI

BODEGRAVEN - Zondag 5 mei vindt het F1 Café plaats in De Zon waar je de race in Miami kunt bekijken. Het is van 21.30 tot 23.55. Entree is gratis. 

Organiseer jij ook een evenement? Plaats hem in de online agenda, mét een mooie foto. Kijk voor de volledige agenda op www.kijkopbr.nl/agenda.

Advertentie

Categorieën